Sevin,Lavanta Kokacak!

Afşin’de genç girişimciler tarafından Lavanta Tarlası oluşturuluyor.Dün başlayan çalışmalarda 10 Bin Lavanta fidanı toprakla buluşturuldu.

Afşin’e bağlı Büyüksevin Mahallesi Kızılkaya Mezrasında yaklaşık 15 dönüm arazi üzerinde başlatılan Lavanta dikim çalışmalarında 10 Bin Lavanta ekildi.

Genç girişimciler İbrahim Özdemir,Ahmet Duran Özdemir,Erkan Kızılay,İsrafil Özdemir ve Nuh Özdemir Türkiye’de en popüler üretim olan Lavanta üretimi işine girdi. Kızılkaya Mezrasında 15 Dönüm arazi üzerine 10 Bin Lavanta fidanı dikerek Afşin ekonomisine katkı sunmayı hedefliyorlar.

Afşin Haber Merkezine konuşan Ahmet Duran Özdemir,Burada 11 dönüm arazimiz var.Arazimiz boş durmasın diye Ülkemizin gelişmekte olan Lavanta fidelerini burada geliştireceğiz,büyüteceğiz,değerlendirme yapacağız gerekirse ilçemize katkı sağlamak için Yağ üreteceğiz dedi.

Yine Afşin Haber Merkezine konuşan Peysaj Teknikeri İbrahim Özdemir,Bugün burada 15 dönümlük bir alanda 10 Bin adet Lavanta fidanımızı toprakla buluşturuyoruz.Hem Afşin’in adını üretimde duyurmak hem de ekonomimize katkı sunmak için bu işi yapacağız.İlerde Kolonyasını,Kremini ve yağını üreteceğiz inşaallah dedi.

İlk gün itibariyle Lavanta sevinci yaşanırken,bu özel teşebbüs olan girişim sayesinde Afşin Lavanta kokacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir