Hemşehrimiz Kerem Akpınar’dan İstanbul’da Anlamlı Organizasyon!

İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi 10. Şairleri Anma Günü Programında Abdurrahim Karakoç anıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesinin 10 aydır devam ettirdiği Şairleri Anma programlarının bu ay ki konuğu Şair Abdürrahim Karakoç oldu.
İlim yayma cemiyeti Gaziosmanpaşa şube başkanı Türksevinli hemşehrimiz Kerem Akpınar’ın açış konuşması ile başlayan programda Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı ve şair ve yazar Hayrullah Aslan konuştular. Akpınar yaptığı açış konuşmasında bu programı ısrarla sürdürdüklerini ve şairlerimizi tanıtmaya ve onların şiirlerinden istifade etmeye devam edeceklerini söyledi. “Abdürrahim Karakoç, Türk şiirinin zirve isimlerinden biridir ancak nedense onu bizden gizlemeyi başarmışlardır” dedi. Kerem Akpınar, programa şairimizin oğlu Prof. Dr. Enderhan Karakoç da katılacak ve babası ile olan özel anekdotları aktaracaktı ama Konya’da birkaç gündür devam eden sis bugün bizimle olmasını engelledi, sizlerden özür diliyoruz” dedi.
Anma programına konuşmacı olarak katılan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da “Abdürrahim Karakoç, tıpkı Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve İsmet Özel gibi şiirimizin zirve isimlerindendir. Büyük şehre gelmeden büyük şair olabilmeyi ve sesini bütün Türk Dünyasına duyurmayı başarmış bir değerimizdir. Biz onun şiirini yeterince tanıtabilmiş değiliz, bu da bizim eksikliğimizdir” dedi. Şair ve Yazar Hayrullah Eraslan Karakoç’un her zaman bildiği doğruları söyleyen biri olduğunu, genç nesillere tanıtmak ve aktarmak gerektiğini ifade etti.
Programa İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağrıcı, BBP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fedai Karakol, İlçe Müftüsü Osman Şen, İlçe Tarım Müdürü Nuri Şahin, STK ve siyasi parti temsilcileri ile misafirler katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir