Kızılkaya’da çıkan Kilise duvarı sonrası Sevinliler Açık Hava Müzesi istiyor!

2016 yılında Büyüksevin Mahallesine bağlı Kızılkaya Mezrasında ortaya çıkan Tarihi Kilise Duvarı ile Sütun başları ve üzerinde Haç işareti olan Taşlar Sevin Mahallesinde bir açık hava müzesi kurulmasının gerekliliğine gösteriyor.

Daha önce ki yıllarda da Türksevin mahallesinde bir Mezar yeri kazısı sırasında ortaya çıkan Tarihi bir Mezar taşı da yine bu yörenin Tarihi derinliğini ve zenginliğini oryaya koyuyor.

18 Mayıs 2016 tarihinde bir ihbarı  değerlendiren Afşin Haber Merkezi bölgeye giderek su kuyusu açmak için kazılan tarla içerisinde Kilise kalıntılarına rastlandığını duyurmuştu.

Burada o gün yaptığımız çekimlerde Türksevin Mahallesinde bulunan Kilise,Örenderesi Mahallesinde bulunan Ören Yerleri,Büyüksevin Mahallesinde bulunan Dikmen Tepesi Roma Rasathanesi,Kızılkaya Mezrasında bulunan Üçler Mağarası ile birlikte en son çıkan Kilise kalıntıları bölgenin tarihi derinliğinin yanı sıra tarihi zenginliğinin de varlığını ortaya koyması açısından önemlidir.

5 Mahalle ve 5 mezradan oluşan Sevin Gurubunda yaşayan vatandaşlar artık burada bir açık hava müzesi oluşturulmalı ve Sevin yöresinde başlı başına bir Turizm koridoru açılabilmeli diyorlar.

İşte 18 Mayıs 2016 tarihinde ki yayınımız.

DIGITAL CAMERA

Altek Digital Camera

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir