Bilal Erdoğan’dan Sevinli Profesöre Ödül!

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Antalya‘nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek’teki bir otelde, ‘Geleneksel Sporların İhyası’ temasıyla gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Etnospor Forumu sona erdi.Programda Sevinli Prof.Dr.Mehmet Türkmen’e Destekleyici Akademisyen Ödülü verildi.Türkmen,Ödülünü Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan’ın elinden aldı.

Forumun kapanış konuşmasını yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, toplumların köklerine indiğini söyledi. Her toplumun kendine has bir kimliğe sahip olduğunu ve bu kimlik sayesinde değerli olduklarını aktaran Erdoğan, her ülkenin farklı bir renk olduğunu söyledi. Erdoğan, “Her bir toplum bir renk. Dolayısıyla geleneksel sporlar açısından baktığımızda bunların ihya edilmesi çok önemli. Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli” dedi.

Dünyada son dönemlerde huzur dolu bir ortam olmadığına vurgu yapan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kültürlerin, insanların birbirlerine benzemesi gibi baktığımızda söylenecek çok şey var. Aslında çözüm yolu karşılıklı saygı. Karşılıklı saygı da her bir toplum, ulus kendi kültürlerini dikkate aldıklarında ve bunun üzerine bir şeyler bina ettiklerinde gerçekleşiyor. Spor bunun bir yolu. Sporun etrafındaki müzik, formalar her biri çok değerli. Tüm katılımcılar bu forumda çok önemli katkılarda bulundu. Bu sene burada çok daha fazla sayıda yabancı bakan bir araya geldi. Bu sayede işin hükümet yönünü ele alma imkanı bulduk. Karşılıklı tanışmalar bu bağların oluşturulmuş olması burada gerçekleştirdiğimiz bu ağ son derece değerli.”

GELENEKSEL SPOR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Forumun sonunda 2. Geleneksel Spor Ödülleri verildi. ‘Destekleyici Akademisyen’ ödülü Prof. Dr. Mehmet Türkmen, ‘Genç Sporcu’ dalında Şamil İslamov, ‘Tecrübeli Sporcu’ dalında Lojos Kassai, ‘Geleneksel Spor Organizasyonu’ dalında Japon Atlı Okçuluk Derneği, ‘Uluslararası Sponsorluk’ dalında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), ‘Liderlik Ödülü’ Yakustistan’dan İnnokentiy Grigoriev’e Bilal Erdoğan tarafından verildi. Törende katılımcı ülkelerin temsilcilerine sertifika verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir