Başkan Gürbüz, Miraç Kandilini kutladı!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürbüz, İslam aleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Kandili’nin günahlarımızdan ve hastalıklardan arınmaya vesile olmasını diledi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, 21 Mart Cumartesi günü idrak edilecek. Bu gece vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tüm İslam Aleminin kandilini kutladı.

Başkan Gürbüz mesajının devamında, “İslam aleminde  ‘Allah’a yükseliş ve arınma’ olarak kabul edilen Miraç Kandili’nin günahlarımızdan ve hastalıklardan arınmaya vesile olmasını dilerim. Resul-i Ekrem (SAV) Efendimiz iyinin, güzelin, adaletin doğruluğun rehberi olmuştur. İnsanlık O’nun Miraç’ta vakıf olduğu ilahi sırlarla aydınlanmış, yine O’nun getirdiği ilahi prensiplerle doğru yolu bulmuştur. Böyle bir Peygambere Ümmet olmak bizler için şereflerin en yücesidir. Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur.

Böyle mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu Mübarek gecede başta Miraç mucizesinin gerçekleştiği Mescidi-i Aksa topraklarının da bulunduğu İslam Coğrafyasını ve tüm dünyayı saran her türlü hastalık ve musibetlerden kurtulmasını dilerim.

Kılınan namazların edilen duaların kabul olması umuduyla, tüm İslam Aleminin ve insanlığın barış ve huzur içerisinde olmasını diliyor Miraç Kandilinizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir