Sevin Afşin’in Nesi oluyor?

Afşin ve Elbistan’da bugün Haber sitelerine Afşin’de 130 Bin Dönümlük araziye can katacak Karakuz Barajının İhale tarihinin belli olduğu yönünde haberler yayınlandı. Seviniyoruz çünkü yıllar yıllar önce söz verilen bir proje daha masaya yatırıldı ve en azından ihale tarihi belli oldu.

Tabi bu haberi biz yayınlamadık çünkü Karakuz Barajına ilişkin bizim arşivlerimizde verilen sözlerle birlikte yaptığımız onlarca haber var.Ancak verilen sözler tutulmayınca da yalan haber yapmış oluyoruz.Bu sebeple ihalesi yapılana kadar bu haberi yayınlamıyoruz.

Karakuz Barajının ihale edilme tarihide 24 Haziran olarak açıklandı.Yakın bir tarih ve takipteyiz inşallah.

Benim bugün burada değinmek istediğim asıl konu Karakuz Barajını da bağlayan bir mesele olarak 5 Köy,5 Mezradan oluşan Sevin Mahalleleridir ki bu yörede Tarım ve Hayvancılık yoğun şekilde yapılmaktadır.

Yetkililere yazımızın hemen başında sormak isterim Sevin  acaba Afşin’in nesi oluyor? Bir çok Sevinli hemşehrimizin Üvey Evladıyız herhalde dediğini duyar gibiyim!

Olamaz!

Sevin Afşin’in üvey evladı olamaz!

Çünkü;

İktidar partisine oyunu sürekli olarak artırarak destek veren bir yöredir Sevin yöresi.Devletini,Hükümetini,Siyasetçilerini,Belediye Başkanını,Bakanınını,Milletvekilini sever ve sayar.

Gelin görün ki yıllar yıllar önce verilen Binboğa Göleti sözü hayal oldu,uçtu,suya düştü,unutuldu!

Bugün Karakuz Barajı ihale tarihi açıklanırken Karakuz Barajının sulayacağı topraklar da açıklandı.

Bakın nereler sulanacak;

“Altunelma,Arıtaş,Çobanbeyli,Kötüre,Berçenek,Ördek,Alimpınar ve Çomudüz”

Sevin…!

Sevin sulanmayacak!

Niye..!

Çünkü Binboğa Göleti yapılacak.

Ha bir de hatırlatalım.Karakuz Barajından bu saydığım Mahallelere su kapalı boru sistemiyle gidecekmiş.Yani Sevinliler bu suyu heç göremeyecek!

Yapmayın,etmeyin bu memlekete ve memleketim insanına yazık etmeyin. Bir daha gözden geçirin bu Projeyi.

Sevin’i susuz bırakmayın!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir